Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație! Ce va apărea pe zidurile din Miercurea Ciuc

Răsturnare de situație! Ce va apărea pe zidurile din Miercurea Ciuc

Primarul UDMR al municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, este obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu denumiri de străzi care sunt insripționate întâi cu numele în limba maghiară și apoi în românește. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Răsturnare de situație! Ce va apărea pe zidurile din Miercurea Ciuc
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2020   •   22:55

Curtea de Apel București a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc depus împotriva unei sentințe a Tribunalului București din 5 septembrie 2019. Edilul fusese obligat de Tribunalul București să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat, cea română, să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii, potrivit Mediafax.

Decizia instanței a fost luată după ce Robert Raduly a fost acționat în judecată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă. Raduly a făcut recurs la decizia Tribunalului București care s-a judecat la Curtea de Apel București, această decizie a instanței fiind definitivă.

Primarul din Miercurea Ciuc nu a putut fi contactat, precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Robert Raduly miercurea ciuc
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close