x close

Răsturnare de situație! Cel mai mare fake news al anului. Iliescu: „ E un act de război mediatic”

de S.T.    |    17 Dec 2018   •   22:23
Răsturnare de situație! Cel mai mare fake news al anului. Iliescu: „ E un act de război mediatic” 534 Foto: Agerpres

Fostul preşedinte Ion Iliescu susține că este citat cu lucruri pe care NU le-a declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

„Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro. Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România. Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada,  am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin. Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații”, scrie Ion Iliescu pe blogul său.

Ce a scris publicaţia franceză Le Figaro

Partidul Social-Democrat trece printr-o perioadă dificilă, afirmă fostul preşedinte Ion Iliescu, citat de cotidianul francez Le Figaro.

Publicaţia franceză susţine într-un articol apărut în versiunea sa online că fostul preşedinte Ion Iliescu ar fi declarat „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD”.

La fel ca mulţi alţi membri ai PSD, Ion Iliescu este convins, potrivit Le Figaro, că, pentru a se menţine, partidul său trebuie să întoarcă pagina Liviu Dragnea.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati