Antena 3 CNN Actualitate DIICOT a cerut redeschiderea dosarului 10 august, după ce inițial acuzațiile au fost clasate

DIICOT a cerut redeschiderea dosarului 10 august, după ce inițial acuzațiile au fost clasate

Răsturnare de situație. Dosarul 10 august se redeschide, la doar 20 de zile după ce fusese clasat. Este vorba despre reluarea acuzațiilor la adresa șefilor Jandarmeriei care fuseseră inițial secretizate.

DIICOT a cerut redeschiderea dosarului 10 august, după ce inițial acuzațiile au fost clasate
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    04 Aug 2020   •   16:42

Se va redeschide urmărirea penală asupra șefilor Jandarmeriei, cei care au fost audiați în acest dosar și acuzați de abuz în seriviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Răsturnare de situație cu privire la clasarea dosarului 10 august. DIICOT a cerut redeschiderea. Ce interese sunt la mijloc

Răsturnare de situație cu privire la clasarea dosarului 10 august. DIICOT a cerut redeschiderea. Ce interese sunt la mijloc

Astfel, se va redeschide urmărirea penală asupra maiorului Laurențiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, comisarului-șef Mihai Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii, colonelului Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, respectiv colonelului Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române.

Decizia vine la solicitarea DIICOT după ce mai mulți petenți - manifestanți care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor - au cerut redeschiderea dosarului. 

Clasarea dosarului a avut loc acum 20 de zile. Nu se cunoaște încă motivarea redeschiderii. La aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial, pe 15 iulie, dosarul 10 august. Procurorii DIICOT spun că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română.
 

×
Subiecte în articol: 10 august clasare redeschidere
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close