x close

Răsturnare de situație în cazul averii lui Dinu Patriciu. Băncile nu se ating de averea milionarului

08 Dec 2018   •   17:03
Răsturnare de situație în cazul averii lui Dinu Patriciu. Băncile nu se ating de averea milionarului

Răsturnare de situație în cazul averii lăsate în urmă de Dinu Patriciu. Deși băncile au dat în judecată familia milionarului pentru a-și recupera banii de pe creditele luate de afacerist înainte să moară, acestea ar putea fi puse, de fapt, pe lista de așteptare.

Judecătorii Tribunalului București au sesizat Curtea Supremă să stabilească dacă bunurile familiei Patriciu pot fi executate silit, atâta vreme cât averea nu e împărțită definitiv. 

La patru ani de la moartea lui Dinu Patriciu, nu s-au liniștit apele în familia sa, împărțită în două încă de pe vremea în care milionarul trăia. Pe de o parte moștenitorii săi încă dezbat problema împărțirii averii, iar pe de altă parte băncile încearcă să-și recupereze banii de la firmele milionarului. 

Pe lângă imobile, afaceri și terenuri, milionarul a lăsat moștenire și multe datorii pe care instituțiile bancare vor să le recupereze. Zeci de dosare de executare silită au fost deschise de instituțiile bancare în instanță. Multe dintre ele au fost contestate de membrii familiei, dar fără succes. Salvarea, cel puțin temporară, a averii lui Patriciu vine chiar de la judecători. 

Judecătorii Tribunalului București au hotărât să sesizeze ÎCCJ pentru a stabili dacă există posibilitatea executării silite a bunurilor familiei lui Patriciu de către bănci, atâta timp cât nu au fost stabilite cu exactitate cotele succesorale care revin fiecărui membru în parte. 

 

Citeşte mai multe despre:

situatie rasturnare Dinu Patriciu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati