Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul Caracal: Bărbatul care a violat-o pe Luiza Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă, reţinut

Răsturnare de situație în cazul Caracal: Bărbatul care a violat-o pe Luiza Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă, reţinut

Răsturnare de situație în cazul Caracal: Bărbatul care a violat-o pe Luiza Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă, reţinut
27 Noi 2019   •   16:04

DIICOT a anunțat marți că a reținut un complice al presupusului criminal Gheorghe Dincă. Ștefan Risipiceanu în vârstă de 46 de ani este acuzat că împreună cu Dincă a violat-o pe Luiza Melencu.

„Inculpatul a intrat în atenția DIICOT de la preluarea cauzei de structura centrală. În aceset moment este confirmat că au fost administrate probe suficiente pentru a formula acuzații oficiale față de acesta. La 14 aprilie 2019, în jurul orelor 12:00 după ce Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu ce aștepta la ocazie în orașul Caracal, a transporat-o la domiciliu în scopul explatării sexuale. Dincă a fost surprins atunci de bărbatul reținut astăzi”, se anunță în comunicatul DIICOT.

Sursă foto: Captură Antena 1

Procurorul şef adjunct al DIICOT a precizat că inculpatul făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă şi era folosit de acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.


„La explicaţiile oferite de către Gheorghe Dincă, în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să îi permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Luiza Melencu. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, Gheorghe Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate” a spus procurorul şef adjunct al DIICOT

Giorgiana Hosu a menţionat că bărbatul reţinut în cursul zilei de miercuri, autor al infracţiunii de viol în formă agravată, este o persoană fără ocupaţie, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil, este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

„Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculaţiile şi anume că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nicio conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există niciun indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina lui Gheorghe Dincă”,a declarat Georgiana Hosu.

Potrivit informațiilor DIICOT, a fost făcută o expertiză la începutul anchetei după ce Ștefan Risipiceanu a intrat în cercul de suspecți. Acesta a fost ars pe mâini, iar ADN-ul acestuia a fost descoperit în locuința lui Gheorghe Dincă.

Mâinile sale cu urme clare de arsuri produse de foc au atras atenția, încă din primele zile de investigație ale cazului. Acesta era cunoscut drept bun prieten cu Gheorghe Dincă și chiar a dormit în casa unde fuseseră sechestrate Alexandra Și Luiza.

„Dormeam sub un șopron. Aveam un pat și dormeam acolo. (...) Am fost la el joi, am bătut cu o piatră în poartă că el nu prea auzea. A răspuns și a venit la poartă și l-am întrebat daca strangem fânul.

El a zis să mă duc să-mi iau mâncarea de la cantina socială și să-l caut vineri, după ora 4.00”, a spus bărbatul, la Acces Direct.

Citește și: Cine este bărbatul arestat în cazul Caracal? Detaliu-șocant observat la el în timpul anchetei

 

 

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close