Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Bărbatul nu va mai fi spânzurat

Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Bărbatul nu va mai fi spânzurat

Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia. Bărbatul nu va mai fi spânzurat
20 Mar 2019   •   08:18

Românul condamnat la moarte în Malaezia nu va mai fi spânzurat. Un complet de cinci judecători a luat decizia definitivă în cazul lui Laurenţiu Marian Peity, care aştepta de aproape 2 ani punerea în executare a sentinţei. 

Laurenţiu Marian Peity, un timişorean în vârstă de 32 de ani, a fost arestat în octombrie 2011, după ce a fost prins cu 3,218.7 grame de metanfetamină. 

El a fost acuzat de trafic de droguri şi condamnat la moarte, sentinţa urmând să fie pusă în aplicare prin spânzurare. Un complet de cinci judecători a schimbat însă încadrarea faptei şi a decis că Peity să fie condamnat pentru posesie de droguri, nu pentru trafic. Astfel el trebuie să execute o sentinţă de 18 ani de închisoare şi să primească 10 lovituri de baston de trestie de zahăr. 

Pedeapsa va fi aplicată retroactiv, începând cu data de 12 octombrie 2011, când a fost arestat. Asta înseamnă că mai are zece ani de stat în spatele gratiilor. 

Avocatul românului, Datuk N. Sivananthan, a cerut clemenţă din partea instanţei, spunând că Laurenţiu a fost crescut într-un orfelinat. 

Românul a fost condamnat la moarte de Înalta Curte în 2016 pentru traficul de metamfetamină în zona inspecției vamale, la Aeroportul Internațional Kuala Lumpur, pe data de 12 octombrie 2011. 

Recursul său a fost respins de Curtea de Apel în 2017.

×
Subiecte în articol: Malaezia situatie roman condamnare
Parteneri
Preț mărțișoare, de 1 martie 2024 | Este aglomerație mare la tarabe
x close