Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul șefului SPP, Lucian Pahonțu, acuzat de un subordonat că a împușcat un om la vânătoare. Parchetul dă un răspuns uluitor în acest caz

Răsturnare de situație în cazul șefului SPP, Lucian Pahonțu, acuzat de un subordonat că a împușcat un om la vânătoare. Parchetul dă un răspuns uluitor în acest caz

Răsturnare de situație în cazul șefului SPP, Lucian Pahonțu, acuzat de un subordonat că a împușcat un om la vânătoare. Parchetul dă un răspuns uluitor în acest caz
de S.T.    |    04 Aug 2016   •   19:12

Răsturnare de situație în cazul șefului SPP, Lucian Pahonțu, acuzat de un subordonat că a împușcat un om la vânătoare. Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu Pahonțu ar fi cel care a tras cu arma accidental.

„Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane.

Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

În ordonanţă procurorii militari au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, inculpatul Soare Petre a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatari tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală”, se arată într-un comunicat remis redacției stiripesurse.ro.

Șeful SPP, acuzat de crimă: „A împușcat un om în cap!”

×
Subiecte în articol: SPP general vanatoare Parchet La Ordinea Zilei
Parteneri
Top trei cele mai invidioase zodii, cu Mihai Voropchievici
x close