Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul Spitalului "Sfântul Pantelimon”. Decizia radicală luată de ministrul Sănătății

Răsturnare de situație în cazul Spitalului "Sfântul Pantelimon”. Decizia radicală luată de ministrul Sănătății

Răsturnare de situație în cazul Spitalului "Sfântul Pantelimon”. Decizia radicală luată de ministrul Sănătății
Sursa foto: Foto: gov.ro
01 Mai 2017   •   16:23

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că toată conducerea de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” trebuie să plece, arătând că marți va anunța numele noului manager, despre care a zis ca este un medic din afara unității. Totodata, a spus că este in cautare și de un cercetator cu calitati de manager și pentru Institutul Cantacuzino.

”Cred ca, acolo, toata conducerea trebuie sa plece, din punctul meu de vedere. Adica manager, director medical, director de ingrijiri. Problemele de management care mi-au fost semnalate acolo sunt probleme legate strict de proceduri, probleme legate de faptul ca persoana care a administrat perfuzia avea in fisa postului atributii de transfuzie de sange, insa nu avea pregatire in acest domeniu, lipseau cartelele de evaluare la patul bolnavului. Sunt probleme care nu se datoreaza neaparat managerului, directorului medical sau directorului de ingrijiri, ci managementului. Este al treilea scandal de acolo. Eu, de fapt, i-am oprit prelungirea (interimatului, n.r.) managerului, nu era cu contract. Nu este problema mea sa stabilesc responsabilitatile. Au fost trei scandaluri, unul dupa celalat”, a declarat Bodog, într-un interviu pentru news.ro.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Florian Bodog
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close