Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cel mai recent SONDAJ! Pe cine ar vota bucureștenii pentru Primăria Capitalei

Răsturnare de situație în cel mai recent SONDAJ! Pe cine ar vota bucureștenii pentru Primăria Capitalei

Potrivit unui sondaj IRSOP de actualitate, dacă mâine ar fi alegeri, Gabriela Firea ar câștiga detașat un nou mandat în fruntea Primăriei Capitalei, având un avans de 7% procente în fața candidatului susținut de alianța USR-PLUS și PNL - Nicușor Dan.

Răsturnare de situație în cel mai recent SONDAJ! Pe cine ar vota bucureștenii pentru Primăria Capitalei
de Cristina Tudorache    |    16 Iul 2020   •   20:40

Pe 27 septembrie, bucureștenii sunt invitați la urne pentru a-și alege primarii de sector, dar și pe candidatul pe care îl consideră cel mai potrivit pentru funcția de primar General al Muncipiului București. În bătălia electorală, miza este imensă, iar lupta acerbă să dă între actualul edil, Gabriela Firea și candidatul susținut de alianța USR-PLUS și PNL - Nicușor Dan.

SONDAJ: Firea, în topul preferințelor bucureștenilor

Potrivit unui sondaj de ultimă oră, Gabriela Firea se află în topul preferințelor bucureștenilor, cu un procent de 45%. Candidatul opoziției, Nicușor Dan a obținut un procent de 38%.

Un sondaj precedent realizat de INSCOP, la comanda de PNL și publicat pe 2 iulie, îl plasa pe Nicușor Dan cu aproape nouă procente avans față de Gabriela Firea. Astfel, candidatul sprijinit de PNL și USR-Plus ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%.

Potrivit realizatorilor sondajului, citați de Radio Europa România Libera, avantajul Gabrielei Firea este că deține o paletă extinsă a susținătorilor săi tradiționali care sunt mai loiali decât electoratul lui Nicușor Dan. De asemenea, actualul primar al Municipiului București deține un avans de peste 10-12% faţă de contracandidatul său în așteptările publicului, pentru că „va crea locuri de muncă”, „va fi preocupată de bunăstarea cetăţenilor” şi „va fi un primar bun”.

Viorel Cataramă, surpriza sondajului

Surpriza sondajului vine de la candidatul independent Viorel Cataramă, care ar fi votat de un procent de 9% dintre bucureșteni, dacă alegerile locale s-ar desfășura mâine. Fondatorul companiei Elvila, cel car a candidat și la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 se numără printre liderii de opinie care nu cred în existența coronavirusului.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close