Antena 3 Actualitate Răsturnare de situaţie în privinţa filajului patronului Hexi Pharma. Ce declară surse MAI

Răsturnare de situaţie în privinţa filajului patronului Hexi Pharma. Ce declară surse MAI

24 Mai 2016   •   14:04
Răsturnare de situaţie în privinţa filajului patronului Hexi Pharma. Ce declară surse MAI

Printre parlamentarii comisiilor de specialitate se vehiculează informația că actualul DIPI (Direcția de Informații și Protecție Internă a Ministerului de Interne) urmașa fostului "Doi ș'un sfert", l-ar fi filat pe Condrea în ultimele săptămâni. Informaţia nu se confirmă din sursele din cadrul MAI, care susţin că DIPI nu avea dreptul să facă filaje în acest caz, scrie stiripesurse.ro.

"Ofiţerii DIPI nu au calitatea de organ de poliție judiciară și, în context, potrivit prevederilor legale în vigare, nu pot pune în aplicare acte autorizate (nu pot pune în aplicare în cadrul unui dosar penal mandate de interceptare sau de supraveghere operativă). Contribuția DIPI la documentarea cauzelor privind activități infracționale se realizează, în prezent, cu respectarea Deciziei CCR nr. 51/16.02.2016, referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 142 alin. (1) din Codul de procedură penală. Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă asigură organelor de urmărire penală doar suportul de specialitate, potrivit competențelor, datele și informațiilor obținute fiind puse la dispoziția acestora, potrivit legii", au precizat surse din cadrul MAI, pentru stiripesurse.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close