Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul furtului care a uimit Spania și care ar fi fost comis de un român

Răsturnare de situație în cazul furtului care a uimit Spania și care ar fi fost comis de un român

Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată luni, timp de câteva ore, din cauza unui furt de cabluri de pe calea ferată.

Răsturnare de situație în cazul furtului care a uimit Spania și care ar fi fost comis de un român
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    09 Aug 2022   •   21:34

600 de metri de fibră optică au fost sustrași în Tarragona, iar polițiștii au reținut un tânăr de 19 ani în dreptul stației Santa Oliva. Deși presa a relatat că ar fi vorba despre un român, care s-a și opus arestării, Ambasada României în Spania anunță că informația privind cetățenia hoțului este falsă.

"Având in vedere informațiile vehiculate în unele publicații periferice din Spania și preluate de presa română cu referire la furtul celor 600 de metri de cablu de fibră optică care a perturbat traficul feroviar în Spania, precizăm că persoana reținută de autoritățile spaniole la 8 august 2022 nu este cetățean român", se arată într-un comunicat al Ambasadei.

"Ne manifestăm preocuparea pentru prezentarea în spațiul public de informații de presă neverificate care contravin eticii și deontologiei profesionale și care pot aduce un prejudiciu grav de imagine comunității românești de pe plan local"- mai precizează sursa citată.

Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată luni, timp de câteva ore, din cauza acestui incident.

Pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, compania feroviară a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză.

Furturile de acest gen au provocat „un real pericol”. „Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, au avertizat autoritățile, potrivit mediterraneodigital.com.

×
Subiecte în articol: Spania furt roman
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close