Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul lui Victor Pițurcă. Procurorii s-ar fi folosit de imaginea fostului selecționer

Răsturnare de situație în cazul lui Victor Pițurcă. Procurorii s-ar fi folosit de imaginea fostului selecționer

Răsturnare de situație în cazul lui Victor Pițurcă.

Răsturnare de situație în cazul lui Victor Pițurcă. Procurorii s-ar fi folosit de imaginea fostului selecționer
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2023   •   14:38

Judecătorii le dau peste nas procurorilor DNA, conduși de Crin Bologa, cel care s-a înscris în cursa pentru un nou mandat.

Instanța sugerează că dosarul DNA cu măștile pentru MApN este doar un exercițiu de imagine bazat pe notorietatea lui Victor Pițurcă.

Fostului selecționer al României i-a fost ridicat controlul judiciar, nu mai are nicio măsură restrictivă în acest moment. Și fiul lui Victor Piţurcă şi Gabriel Ţuţu au scăpat de controlul judiciar.

Antena 3 a obținut în exclusivitate motivarea deciziei judecătorilor. 

Factorul determinant - timpul

"Dar factorul determinant ce va orienta instanța în alegerea măsurii controlului judiciar este trecerea timpului. 

Faptele ce fac obiectul prezentului dosar s-ar fi săvârșit în perioada 19.03.2020-16.09.2021 și la data de 10.04.2020, intrându-se în al 2-lea sau al 3-lea an de la presupusa lor comitere. 

Parchetul nu poate invoca faptul că a avut cunoștință de fapte în acest an, și de aceea a formulat abia acum propunerea de arestare, deoarece dosarul a fost deschis din anul 2020, astfel că faptele erau cunoscute de PICCJ - DNA (care a preluat dosarul la 5.06.2020 și a început urmărirea penală in rem la 19.06.2020). 

Instanța sugerează că dosarul DNA cu măștile pentru MApN este doar un exercițiu de imagine bazat pe notorietatea lui Victor Pițurcă.

Implicarea lui Pițurcă - exercițiu de imagine

”A avut o contribuție egală și chiar mai mare la presupusa săvârșire a faptelor ce fac obiectul prezentei spețe, prin prisma experienței de viață superioare, a disponibilităților bănești, a abilității de a se implica în afaceri și de a-și crea relațiile sociale necesare. 

Dacă totuși, s-a ajuns la o mediatizare a cauzei, aceasta nu a fost cauzată de presupusele faptei și de presupusul pericol pentru ordinea publică, ci de maniera instrumentării cauzei și de notorietatea familiei”, mai spun judecătorii. 

 

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă Romarm
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close