Antena 3 CNN Actualitate Răsvan Popescu a obţinut premiul pentru proză în cadrul Zilelor Revistei Convorbiri Literare

Răsvan Popescu a obţinut premiul pentru proză în cadrul Zilelor Revistei Convorbiri Literare

În cadrul unui eveniment organizat de către Revista Convorbiri Literare au fost premiaţi cei mai buni scriitori, printre care şi Răsvan Popescu, laureat al premiului pentru proză.

Răsvan Popescu a obţinut premiul pentru proză în cadrul Zilelor Revistei Convorbiri Literare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2023   •   11:59

Revista Convorbiri Literare fondată de către Titu Maiorescu în anul 1867 a premiat cei mai buni scriitori în cadrul celei de-a 27-a ediţii a zilelor dedicate publicaţiei.

Evenimentul a avut loc la sediul primăriei din Iaşi, iar cu acest prilej s-au acordat 11 premii şi patru distincţii speciale, printre care cele pentru debut, poezie, proză, eseu sau de excelenţă,

Totodată, în cadrul aceluiaşi eveniment a mai fost acordat şi Premiul Naţional "Iacob Negruzzi" pentru reviste literare şi Premiul Naţional "Titu Maiorescu" pentru critică literară.

Printre premiaţi a fost şi scriitorul şi jurnalistul Răsvan Popescu. Acesta a obţinut premiul pentru proză, datorită meritelor sale remarcabile din domeniul literaturii.

"Este un premiu important pentru mine, un premiu care mă încurajează să merg mai departe. În ziua de azi, să faci literatură într-o țară care a ajuns la coada clasamentului în UE la capitolul lectură este ca și cum ai face muncă în folosul comunității fără să te oblige nimeni. Sunt pe degete scriitorii care pot să trăiască decent din scrisul lor. Atât mai mult este important un premiu atunci când vine de la o revistă de tradiţie şi prestigiu aşa cum este Convorbiri Literare.", a spus scriitorul.

Răsvan Popescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Cineaştilor. A publicat până în prezent mai multe volume de proză, poezie sau memorialistică şi a scris şapte scenarii de film.

Revista Convorbiri literare a fost fondată de Titu Maiorescu, iar primul număr al publicaţiei a apărut în martie 1867, la Iași.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close