Antena 3 CNN Actualitate Rata anuală a inflaţiei a atins un nou minim istoric. Vezi cu cât au crescut preţurile produselor şi serviciilor

Rata anuală a inflaţiei a atins un nou minim istoric. Vezi cu cât au crescut preţurile produselor şi serviciilor

Rata anuală a inflaţiei a atins un nou minim istoric. Vezi cu cât au crescut preţurile produselor şi serviciilor
Sursa foto: foto: topnews.in
10 Apr 2012   •   10:31

În luna martie 2012 preţul mărfurilor alimentare a crescut cu 0,6% faţă de luna anterioară, preţul mărfurilor nealimentare au urcat cu 0,3%, iar tarifele serviciilor cu 0,2%.

Dintre alimente, cea mai mare creştere a fost înregistrată la ouă, de 27,1%, alte majorări fiind consemnate la legume (8,7%) şi fructe (6,8%).

Creşterea medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni (aprilie 2011 - martie 2012) faţă de aprilie 2010 - martie 2011, determinată pe baza IPC, este de 4,5%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este de 4,6%, se arată într-un comunicat al INS.

Membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR) au apreciat, în cadrul unui sondaj intern, că inflaţia anuală va coborî după primele trei luni la un nou minim istoric, de 2,5%, dar până la finele anului va urca semnificativ, la 3,5%.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în februarie la 2,59%, un nou minim istoric, creşterea preţurilor de consum faţă de ianuarie fiind de 0,64%.

Banca Naţională a României a ridicat, în februarie, prognoza de inflaţie pentru acest an, de la 3% la 3,2%, din cauza efectului de bază, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Banca Nationala a Romaniei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close