Antena 3 CNN Actualitate Veste bună pentru bucureșteni! RATB face o schimbare în sprijinul călătorilor

Veste bună pentru bucureșteni! RATB face o schimbare în sprijinul călătorilor

Veste bună pentru bucureșteni! RATB face o schimbare în sprijinul călătorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    01 Apr 2016   •   16:54

Călătorii vor avea acces, începând de sâmbătă, la orarul de plecare a vehiculelor de la capetele de linie și la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare stație, odată cu lansarea variantei de mobil a website-ului Regiei Autonome de Transport București (RATB), a anunțat, vineri, regia.

„Regia Autonomă de Transport București (RATB) anunță că, începând cu data de 2 aprilie 2016, va lansa varianta de mobil a website-ului RATB, iar publicul călător va avea acces facil la orarul de plecare a vehiculelor de la terminale (capetele de linie) și la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare stație, adaptat la condițiile financiare actuale”, precizează RATB.

Orarul va putea fi consultat la adresa http://ratb.ro/v_trasee.php, de pe orice echipament mobil (laptop, tableta sau smartphone) sau de tip PC/desktop cu conexiune la internet. Aici, călătorii trebuie să își aleagă mijlocul/ linia de transport și apoi să acceseze programul de circulație.

„Este încă un pas pe care RATB îl face în sprijinul publicului călător, o facilitate oferită celor care depind foarte mult de timpul petrecut în stație și în mijloacele de transport în comun. Vor urma și alte măsuri care vor crea condiții civilizate de transport și vor dovedi atașamentul RATB față de clienții săi”, a declarat directorul general al RATB, Radu Paul Orzață.

Totodată, la terminale vor fi afișate grafice cu orele de plecare a vehiculelor pe trasee care vor fi respectate cu strictețe, singura condiție fiind ca vehiculele să nu fie întârziate sau blocate în trafic.

Pentru eficientizarea transportului public, RATB a propus Primăriei Capitalei măsuri pentru crearea unui sistem de circulație care să prevadă facilități pentru transportul în comun. Este vorba de implementarea a 28 de propuneri, cu privire la instituirea de benzi proprii de circulație pentru troleibuze și autobuze; punerea în aplicare a 15 propuneri referitoare la amplasarea unor semafoare speciale sau modificarea ciclurilor semaforice prin acordarea unor faze separate pentru tramvaie la efectuarea virajelor stânga/dreapta în intersecții; extinderea circulației pe străzi organizate cu sensuri unice; realizarea programului de semaforizare a intersecțiilor și acordarea de timpi separați, în cadrul ciclurilor, pentru transportul în comun și asigurarea unor sisteme de undă verde.

×
Subiecte în articol: RATB vehicule calatori
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close