Antena 3 CNN Actualitate RATB-ul, la un pas de privatizare. Cine va fi acţionar majoritar

RATB-ul, la un pas de privatizare. Cine va fi acţionar majoritar

RATB-ul, la un pas de privatizare. Cine va fi acţionar majoritar
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    31 Mai 2012   •   17:50

Transportul public bucureştean se va privatiza. Primăria Generală va fi acţionar majoritar, iar cei veniţi din mediul privat nu vor pune mâna pe depourile cu miză imobiliară.

Nici sistemul de termoficare nu va rămâne la fel în perioada următoare. Municipalitatea a sistat deja, de mai bine de un an, plăţile către ELCEN.

"Se lansează prea puţine proiecte pentru oraş, dar în schimb se aruncă cu multe găleţi cu noroi la adresa primarului în funcţie", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul nu se lasă însă intimidat. Are proiecte importante pentru Bucureşti şi vrea să le ducă la bun sfârşit.

"RATB-ul va fi transformat în societate comercială, în momentul ăla vor avea acces şi privaţii, majoritar va rămâne Primaria Generală, ca să nu avem discuţii", a explicat Oprescu.

Printre proiecte se numără şi finalizarea sistemului integrat de termoficare. Toţi banii pe care primăria îi plătea până în urmă cu doi ani către ELCEN erau încasaţi ca penalizări şi nu erau scăzuţi din datoria istorică.

Până atunci, municipalitatea s-a ocupat de străzile fără canalizare, dar şi de cele cu gropi. Acum, în Bucureşti mai sunt doar 14 străzi fără apă şi canalizare.

"S-au terminat şapte cartiere importante, cu un număr aproape de 800 şi ceva de străzi care au primit canalizări", a declarat edilul Capitalei.

Primarul general spune că va rezolva şi problema câinilor comunitari. Primul pas a fost făcut. La adăpostul construit din fonduri private în Giurgiu au ajuns deja primele animale care pot fi adoptate de bucureşteni şi de la distanţă.





×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close