Antena 3 CNN Actualitate Rate mai mari pentru români. Indicele Robor la 3 luni a atins cel mai ridicat nivel din vara trecută

Rate mai mari pentru români. Indicele Robor la 3 luni a atins cel mai ridicat nivel din vara trecută

După ce indicele Robor la 3 luni a atins cel mai ridicat nivel din vara trecută, românii care au credite în lei, cu dobândă variabilă, trebuie să se aștepte la rate mai mari. Economiștii se așteaptă ca și indicele de referință pentru credite să urmeze același trend.

Rate mai mari pentru români. Indicele Robor la 3 luni a atins cel mai ridicat nivel din vara trecută
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    21 Oct 2021   •   22:01

Oficialii BNR afirmă că dobânzile vor crește și în perioada următoare, din cauza inflației tot mai mari, potrivit stiri.tv.ro.

Indicele Robor la trei luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 2,25% și se menține pentru a doua zi la rând la acest nivel. E cea mai mare cotație din iunie, anul trecut.

De exemplu, rata unui credit ipotecar, pe 30 de ani, cu o valoare de 50.000 de euro, e acum mai mare cu 105 lei față de ultimul trimestru. Și cu 93 de lei față de începutul anului, arată calculele economiștilor.

Banca Națională a majorat deja dobânda-cheie la 1,5% la începutul lunii octombrie, tocmai pentru a tempera creșterea inflației. Economiștii se așteaptă ca indicele Robor să crească în perioada următoare și în contextul în care cotația încă este mai mică decât înainte de pandemie.

 

×
Subiecte în articol: robor
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close