Antena 3 CNN Actualitate Ratele la creditele în franci elveţieni pot scădea cu până la 240 de lei, dacă Parlamentul adoptă modificările propuse de Guvern la "Electorata"

Ratele la creditele în franci elveţieni pot scădea cu până la 240 de lei, dacă Parlamentul adoptă modificările propuse de Guvern la "Electorata"

Ratele la creditele în franci elveţieni pot scădea cu până la 240 de lei, dacă Parlamentul adoptă modificările propuse de Guvern la "Electorata"
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2015   •   12:17

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a afirmat, miercuri, înaintea începerii şedinţei din Comisia de Buget- Finante, că rata lunară a celor care au credite ipotecare în franci elveţieni s-ar putea reduce cu până la 240 de lei, în funcţie de veniturile fiecărui client, dacă Parlamentul adoptă modificările propuse de Guvern la Ordonanţa 46, supranumită în presă „Electorata”.

Printre aceste modificări se află şi creşterea plafonului de la care se poate negocia cu banca restructurarea creditului. Acesta ar urma să fie modificat de la 2.200 de lei brut cât este în prezent, la 2.500 de lei net.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a participat, miercuri, la dezbaterea din cadrul Comisiei Buget-Finanţe de la Camera Deputaţilor pe tema creditelor în franci elveţieni. La dezbatere mai participă, din partea conducerii BNR, directorul Supreavegherii, Nicolae Cinteză, şi directorul pe Stabilitate Financiară, Ion Drăgulin.


×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close