x close

Râul Bistriţa a inundat zeci de gospodării, în urma topirii gheţurilor

11 Ian 2011   •   20:53
Râul Bistriţa a inundat zeci de gospodării, în urma topirii gheţurilor Foto: Video News

Râul Bistriţa continuă să îngroape în gheaţă aşezările de pe cele două maluri. Bilanţul e dramatic: zeci de familii sunt pregătite oricând să plece din case după ce apa îngheţată le-a inundat gospodăriile. Şi nu este o întâmplare. Zăporul de pe Bistriţa loveşte în fiecare iarnă transformând valea râului într-un gheţar.

Locuitorii de pe valea Bistriţei par loviţi de blestem. De peste 20 de ani, în fiecare iarna, râul îngheţat le mătură gospodăriile.

Pompierii şi pirotehniştii patruleză zi şi noapte pe malurile râului. Dinamitează sloiurile uriaşe şi dopurile de buşteni care sugrumă Bistriţa. Dacă pericolul creşte, pot cere evacuarea localnicilor.

Podul de gheaţă de pe Bistriţa a depăşit 8 kilometri lungime. Oamenii se uită cu frică la gheţarul de pe râu. Se roagă să nu le fie îngropate de sloiuri casele şi gospodăriile.

Locuitorii din valea Bistriţei ştiu cum ar putea fi rupt blestemul zăporului.

Proiectele arată că îndiguirea Bistriţei va costa aproape 70 de milioane de lei. Lucrările vor începe după ce primesc aprobarea de la Guvern. Dacă aceasta vine repede, digurile ar putea fi terminate şi date în folosinţă cel mai devreme în anul 2014.

 

Citeşte mai multe despre:

Bistrita inundatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati