Antena 3 CNN Actualitate Râul Cibin din Sibiu a fost poluat cu produs petrolier | Anunţul făcut de Apele Române

Râul Cibin din Sibiu a fost poluat cu produs petrolier | Anunţul făcut de Apele Române

Apele Române anunţă că râul Cibin din Sibiu a fost poluat cu un produs petrolier. Până la această oră, nu s-a constatat mortalitate piscicolă.

Râul Cibin din Sibiu a fost poluat cu produs petrolier | Anunţul făcut de Apele Române
Sursa foto: Facebook Apele Române
de Claudia Popovici    |    26 Oct 2023   •   16:51

Marți, cei de la Apele Române Olt, Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu, au fost sesizați în legătură cu o poluare cu produse petroliere a râului Cibin, însă sursa de poluare a fost confirmată abia joi, în urma unei noi inspecții.

Anterior, au fost făcute mai multe controale în zonă.

După confirmarea poluării, Laboratorul de Calitate a Apei Sibiu, alături de echipa de inspectori, au mers împreună în zonele afectate. Specialiștii au luat probe de apă din trei puncte: în amonte, în aval de punctul de poluare și a treia, direct la sursa de poluare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Formația de intervenție de la Sibiu a izolat în acest moment unda de poluare prin montarea a două sisteme de absorbție a poluantului. Din acest motiv, nu există riscul ca unda de poluare să ajungă în localitățile din aval de Sibiu. De altfel, în aval de Sibiu, pe râul Cibin, nu există nici o captare de apă în vederea potabilizării.

Până la această oră, nu s-a constatat mortalitate piscicolă. În funcție de rezultatele obținute la analizele de laborator, se va stabili sursa exactă, cantitatea de poluant, precum și sancțiunea contravențională aplicată poluatorului”, arată Apele Române.

Conform Legii Apelor, cuantumul amenzii va fi calculat și ținând cont de faptul că poluatorul nu a anunțat poluarea și nici nu a luat măsuri imediate pentru a o opri.

De asemenea, i se va impune și decontarea costurilor generate de operațiunile de depoluare efectuate de către echipele noastre.

×
Subiecte în articol: apele romane apă poluată cibin
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close