Antena 3 CNN Actualitate Râul Săsar din judeţul Maramureş a fost poluat accidental cu ape de mină

Râul Săsar din judeţul Maramureş a fost poluat accidental cu ape de mină

Râul Săsar din judeţul Maramureş a fost poluat accidental cu ape de mină
Sursa foto: Foto: arhiva Agerpres
de S.T.    |    06 Mar 2013   •   20:57

Râul Săsar din judeţul Maramureş a fost poluat accidental, miercuri, cu ape de mină la ieşirea din oraşul Baia Sprie, transmite Agerpres.

Din primele verificări întreprinse de specialişti s-a descoperit că pe tunelul Şuior-Cavnic la ieşirea din oraşul Baia Sprie a fost înregistrată o creştere a debitelor apelor de mină, cu o culoare roşiatică.

Purtătorul de cuvânt al CSJU Maramureş, Dan Bucă, a declarat, miercuri seară, că râul Săsar se află în parametri obişnuiţi de calitate, după analiza probelor de apă recoltate în urma unei poluări accidentale cu ape de mină.

"Între orele 13,10-18,00, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş a procedat la monitorizarea tronsonului râului Săsar, între zona de debuşare a tunelului Şuior-Cavnic-zona din amonte de municipiul Baia Mare. Nu au fost înregistrate evacuări de apă din tunel care să influenţeze coloristica apei râului Săsar. În urma analizelor probelor de apă recoltate s-a constatat că valorile indicatorilor fizico-chimici se încadrează în parametri de calitate obişnuiţi ai râului pe acest sector", a spus Dan Bucă, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: Maramureș Maramureș poluare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close