Antena 3 CNN Actualitate Companiile care extrag gaze din Marea Neagră refuză să plătească taxa de solidaritate | Război total cu guvernul în instanţă

Companiile care extrag gaze din Marea Neagră refuză să plătească taxa de solidaritate | Război total cu guvernul în instanţă

Cele trei firme care extrag gaze din Marea Neagră au dat în judecată Guvernul, Ministerul Finanțelor și ANAF pentru a nu plăti taxa de solidaritate.

 Companiile care extrag gaze din Marea Neagră refuză să plătească taxa de solidaritate | Război total cu guvernul în instanţă
Sursa foto: Gettyimages | Anton Petrus
de Andreea Borboros    |    05 Apr 2023   •   11:09

Cele trei firme extrag gaze naturale din perimetrul Midia încă din vara anului trecut și nu vor să plătească taxa de 60% pe profiturile excesive. 

Nici OMV Petrom nu a dorit să achite taxa, iar ANAF a început un control de amploare la compania petrolieră.

Lista companiilor petroliere care refuză să plătească taxa de solidaritate de 60%, pe profit, impusă de Guvernul României crește considerabil.

De această dată, cei care refuză să plătească taxa sunt concesionari perimetrului off-shore de gaze naturale Midia din Marea Neagră.

Citeşte şi: OMV amenință statul român că își retrage investițiile dacă plătește taxa de solidaritate

Aceștia au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Finanțelor și ANAF-ul în încercarea disperată de a scăpa de plata acestei taxe.

În plus, concesionarii motivează faptul că producția lor a început abia în vara anului trecut, în Marea Neagră.

Așadar, nu au înregistrat profituri anterioare astfel încât să poată scăpa de această taxă.

OMV Petrom a fost prima companie care a refuzat să o plătească, iar la scurt timp după ce a făcut public acest lucru, ANAF-ul a descins la sediile companiei.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close