Antena 3 CNN Actualitate Război total Iohannis-Tăriceanu. Planul secret al preşedintelui, divulgat de şeful Senatului

Război total Iohannis-Tăriceanu. Planul secret al preşedintelui, divulgat de şeful Senatului

Război total Iohannis-Tăriceanu. Planul secret al preşedintelui, divulgat de şeful Senatului
18 Oct 2016   •   16:22

Declaraţie bombă a preşedintelui Iohannis. Dacă la reacţie dură faţă de acţiunile lui Călin Popescu Tăriceanu ne aşteptam, surpriza vine că Iohannis îl desparte pe Tăriceanu de restul partidului pe care îl conduce, spunând că nu crede că poziţiile acestuia împotriva DNA sunt împărtăşite de tot partidul.

"Cu acest individ ne-am lămurit. Are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid e de acord cu un discurs anti-justiţie. Eu cred că acest individ nu vrea numai pe el să se scape, ci vrea să scape şi câţiva prieteni. Şi este suficient să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despre care se vorbeşte", a spus Iohannis, întrebat cum comentează declaraţiile făcute de Tăriceanu.


Declaraţia este cu atât mai incendiară în contextul atacurilor, din ultimele două săptămâni, făcute de oamenii lui Daniel Constantin la preşedintele Senatului, cerând ca acesta să nu mai fie co-preşedinte ALDE şi nici să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Tăriceanu a reacţionat vorbind despre un plan Iohannis-DNA de propulsare a lui Cioloş. ”Un scurt comentariu pentru cei care pretind că n-au înțeles rolul DNA în alegeri și că eu mă manifest împotriva justiției.

Dosarele întocmite de DNA în care este implicat Vasile Blaga au o vechime apreciabilă. Coincidență uluitoare: ele au fost scoase la momentul oportun din sertarele procurorilor pentru eliberarea unui loc de co-președinte al PNL. Pasul următor a fost făcut ieri, o dată cu publicarea „Platformei”. Urmează peste puțină vreme eliberarea fotoliului de președinte al PNL, ocupat în prezent de Alina Gorghiu, în favoarea lui Dacian Cioloș. Pregătirea de „artilerie” a început o dată cu convocarea dnei. Gorghiu la ÎCCJ și cu „dezvăluirile” publicate de divizia acoperiților din presă”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu îi răspunde și lui Dacian Cioloș la Platforma 100, lansată de premier și îi transmite că dacă își dorește să mai fie premier, trebuie să candideze.

”Prima mea constatare este că textul semnat de domnul Cioloș nu îi aparține, ci a fost scris de cei care-l folosesc drept paravan pentru interesele lor personale sau ale unui grup restrâns de inițiați de la Președinție și din PNL. Autorii „Platformei” au preluat componente notorii ale discursului anticonstituțional promovat de președintele Iohannis: „ ...partidele politice au avut răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate. Unele partide nu par să fi mers pe această cale... În esență, modul lor de a se raporta la oameni, la alegători, a rămas același... Avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care NOI, CA SOCIETATE(s.n), să ni le asumăm...”. Cu alte cuvinte, ei, semnatarii „Platformei”, sunt societatea, ceilalți sunt intruși, n-au ce căuta, așa că ”plecați voi, să ne așezăm noi”. Dacă nu plecați, știți bine că DNA lucrează”, spune Tăriceanu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close