Antena 3 CNN Actualitate Razii în Portul Constanţa: Sunt verificate documentele vamale şi sistemele de depozitare

Razii în Portul Constanţa: Sunt verificate documentele vamale şi sistemele de depozitare

Razii în Portul Constanţa: Sunt verificate documentele vamale şi sistemele de depozitare
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Mar 2011   •   11:38

Razii în Portul Constanţa. La acţiune participă poliţişti, jandarmi, comisari de la Garda Financiară şi de la Autoritatea Naţională a Vămilor care verifică actele din aceste structuri. Această acţiune a fost solicitată de MAI, transmite corespondentul Antena 3.

în paralel, şeful Serviciului Inspecţie Fiscală din cadrul Direcţiei Vămilor Cluj a fost reţinut pentru că ar fi primit o mită de 12.000 de euro. 

La Constanţa, autorităţile
verifică documentele privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare. În plus, va fi verificată legalitatea privind provenienţa produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Acţiunea are ca scop eradicarea evaziunii fiscale prin introducerea şi oprirea distribuţiei ilegale de mărfuri în zona porturilor de la Marea Neagră. Se are în vedere şi prevenirea şi combaterea neachitării taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale derulate în aceste zone şi constituirea unor grupuri infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera crimei organizate.

Razia din Portul Constanţa nu este una neaşteptată. În cadrul şedinţei de bilanţ a Ministerului Public pentru anul 2010 din data de 7 martie, Traian Băsescu a solicitat controale la vămile de interior, inclusiv în Portul Constanţa.

Tot la acea dată, şeful DNA, Daniel Morar, spunea că i se pare nefiresc sau nejustificat statistic faptul că într-o zonă în care este port nu există dosare penale

 

×
Subiecte în articol: control Garda Financiara
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close