Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Savaliuc: Băsescu nu e chemat ca martor pentru că nu ar putea minţi. Poate l-ar înfunda mai mult pe fratele său, sau chiar pe el însuşi

Răzvan Savaliuc: Băsescu nu e chemat ca martor pentru că nu ar putea minţi. Poate l-ar înfunda mai mult pe fratele său, sau chiar pe el însuşi

08 Iul 2014   •   20:29

Procurorii DNA nu vor să îl cheme pe Traian Băsescu ca martor, în dosarul în care este anchetat fratele său, pentru că l-ar pune într-o situaţie delicată, a declarat jurnalistul Răzvan Savaliuc, în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena3.

"Ca martor poate fi chemată orice persoană. Şi legea spune că, dacă procurorul sau o instanţă citează pe cineva în calitate de martor, are obligaţia să se prezinte sub sancţiunea legii", a declarat Răzvan Savaliuc.

Jurnalistul a arătat că motivul pentru care Traian Băsescu nu este chemat ca martor în acest dosar este acela că, în calitate de martor, nu poate minţi. Şi ar fi obligat să răspundă unor întrebări care l-ar putea înfunda şi mai mult pe fratele său, sau chiar pe sine.

"Ca inculpat sau ca învinuit poţi să invoci dreptul la tăcere sau să minţi. Dar ca martor, dacă nu spui adevărul, intri sub incidenţa infracţiunii de mărturie mincinoasă. Ori, dacă el ar veni ca martor, ar fi obligat să răspundă la nişte întrebări care poate l-ar înfunda mai mult pe fratele său, sau l-ar privi şi pe el, într-o anchetă viitoare. Tot ce spune el ar putea fi folosit împotriva lui", a mai spus Răzvan Savaliuc.

×
Subiecte în articol: Răzvan Savaliuc La Ordinea Zilei
Parteneri
x close