Antena 3 CNN Actualitate "Când s-a dus să ridice cei 10.000 de lei, nu i s-a oprit mâna?" Jurnalistul Răzvan Savaliuc critică lipsa de reacţie a şefilor justiţiei în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

"Când s-a dus să ridice cei 10.000 de lei, nu i s-a oprit mâna?" Jurnalistul Răzvan Savaliuc critică lipsa de reacţie a şefilor justiţiei în cazul judecătoarei Camelia Bogdan

"Când s-a dus să ridice cei 10.000 de lei, nu i s-a oprit mâna?" Jurnalistul Răzvan Savaliuc critică lipsa de reacţie a şefilor justiţiei în cazul judecătoarei Camelia Bogdan
de S.T.    |    11 Feb 2016   •   21:03

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a vorbit joi seară, la Antena 3, despre cazul judecătoarei Camelia Bogdan, punctând asupra lipsei de reacţie a şefilor justiţiei.

Şefa Înaltei Curţi, Livia Stanciu, spune că nu se poate pronunţa fără cunoască datele cazului, în timp de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii nu vrea să spună nimic despre Camelia Bogdan.

Şefii Justiţiei refuză să vorbească despre dezvăluirile lui Mihai Gâdea


"Nu mi-a plăcut reacţia Liviei Stanciu. Este şefa Înaltei Curţi... Nu mă aşteptam să dea un verdict de vinovăţie sau de nevinovăţie a doamnei Camelia Bogdan, dar trebuia să spună ca CSM a sancţionat întotdeauna judecătorii sau procurorii care au fost descoperiţi că au relaţii cu societăţi comerciale", a spus Răzvan Savaliuc, joi, la Antena 3.

"Camelia Bogdan, ca judecător, când s-a dus să ridice cei 10.000 de lei de la casieria firmei respective, nu i s-a oprit mâna? Ca judecător, nu ştia că este o interdicţie impusă prin lege magistraţilor? (...). Dacă a ştiut Camelia Bogdan acest lucru, după mine, dosarul nici nu are ce căuta la Inspecţia Judiciară, ci este un dosar de competenţa DNA. Înseamnă că suntem într-o situaţie de corupţie, ştiind că ia bani de la o parte, judecă şi dă un verdict favorabil respectivei părţi", a adăugat jurnalistul.

Camelia Bogdan, magistratul care a dat sentinţa într-un timp record în dosarul Telepatia, a primit bani de la Ministerul Agriculturii, singura instituţie înregistrată ca parte vătamătă în proces, chiar în timp ce judeca acest caz.

Grupul de Investigaţii Politice a dezvăluit, la Sinteza Zilei, documente în exclusivitate care demonstrează că magistratul a primit o sumă importantă de bani chiar înainte de a da sentinţa în acest dosar.

La patru zile după ce a încasat banii, Camelia Bogdan l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare.

Mugur Ciuvică: Conform standardelor DNA, Camelia Bogdan trebuia să fie în pârnaie

 
Judecătoarea Camelia Bogdan a încălcat Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.1. Potrivit...

Posted by Grupul de Investigatii Politice on 11 Februarie 2016



Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei"
.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close