Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Savaliuc: Rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul Telepatia ar fi trebuit să rămână definitivă

Răzvan Savaliuc: Rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul Telepatia ar fi trebuit să rămână definitivă

Răzvan Savaliuc: Rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul Telepatia ar fi trebuit să rămână definitivă
26 Sep 2013   •   21:53

Jurnalistul Răzvan Savaliuc, de la Lumea Justiţiei, este de părere că redeschiderea dosarului în care a fost judecat Dan Voiculescu este legată de conflictul politic dintre Traian Băsescu şi fondatorul PC.

În anul 2005, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale în dosarul „Telepatia". În anul 2007, când Dan Voiculescu a intrat în conflict politic cu Traian Băsescu, dosarul a fost redeschis.

Potrivit lui Răzvan Savaliuc, în prezent există o practică instaurată în Parchete de mai mulţi ani care spune că o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale dată de un procuror, dacă nu este atacată în termen de 20 de zile, ea rămâne definitivă şi nu mai poate fi schimbată.



Rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale ar fi trebuit să rămână definitivă, a precizat jurnalistul.

Se vede că din 2007, când Dan Voiculescu a intrat în conflict politic cu Traian Băsescu, procurorii susţinuţi de preşedintele României au cerut ca acest dosar să fie redeschis şi să se mai scotocească, a adăugat Răzvan Savaliuc, invitat în emisiunea Sinteza Zilei.

Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Telepatia, decizia Tribunalului Bucureşti nefiind definitivă.


 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu dosar telepatia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close