Antena 3 CNN Actualitate RCS-RDS, acționată în instanță în Statele Unite ale Americii

RCS-RDS, acționată în instanță în Statele Unite ale Americii

RCS-RDS, acționată în instanță în Statele Unite ale Americii
10 Mai 2017   •   22:14

Mihai Gâdea a anunțat în emisiunea Sinteza Zilei, faptul că, marea companie RCS-RDS a fost dată în judecată în SUA. Un grup de oameni de afaceri cer acum furnizorului de cablu, recent listat la bursă, 1,8 milioane de euro.

Structura de proprietate a unuia dintre cei mai importanți ISP din România, RCS-RDS/DIGI, s-a pierdut într-un labirint de firme off-shore, potrivit unei anchete desfășurată de Rise Project împreună cu Euractiv. 

Dezvăluirile au ajuns și la un grup de oameni de afaceri americani care a folosit informațiile publicate pentru a da în judecată la începutul acestei luni grupul de firme RCS-RDS/DIGI într-o curte de justiție din statul Virginia.

Grupul de afaceriști este condus de William Hawkins, un investitor american, care a intrat acum mai bine de zece ani pe piața serviciilor de telecomunicații din Ungaria.

Acesta susține, conform plângerii din proces, că a investit bani și a adus tehnologie inovatoare într-un grup de firme de telecomunicații din țara vecină, dar că a rămas fără bani  și fără firme după ce a fost păcălit de patronul acestora, cetățeanul maghiar Laszlo Borsy. 

Grupul de firme în care a băgat bani americanul include compania de televiziune prin cablu i-TV care a fost cumpărată de grupul din care fac parte RCS-RDS și DIGI în cadrul unor tranzacții din 2008, fără ca Hawkins și ceilalți, în calitate de acționari majoritari, să-și dea consimțământul.

Contactat de RISE Project, Ioan Bendei administrator al RCS-RDS a declarat că nu poate da detalii despre acest subiect: “N-aș putea să vă spun pentru că nu m-am ocupat eu de problemă. Trebuie contactat departamentul juridic. Eu sunt plecat din țară.”

×
Subiecte în articol: instanta SUA cablu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close