Antena 3 CNN Actualitate Reacţia cititorilor Antena3.ro la tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Mi-e o silă infinită. Mai sunt instituţii în situaţii de risc?

Reacţia cititorilor Antena3.ro la tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Mi-e o silă infinită. Mai sunt instituţii în situaţii de risc?

Reacţia cititorilor Antena3.ro la tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Mi-e o silă infinită. Mai sunt instituţii în situaţii de risc?
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Aug 2010   •   08:42

Sute de mesaje au fost postate pe site-ul Antena3.ro, sau trimise pe adresa de email a redacţiei de ştiri, după explozia produsă la Maternitatea Giuleşti. Cititorii şi telespectatorii vorbesc, în mare parte, despre un sistem de sănătate bolnav, care ne pune la pământ, dar şi despre norocul pe care trebuie să il ai pentru a naşte în siguranţă în România.

Iată câteva dintre reacţiile oamenilor la tragedia de la Maternitatea Giuleşti:

- "Vor fi voci care vor spune : a fost un accident, poate aşa-i, dar fiecare să îşi facă treaba, mă refer la mentenanţă, dacă e vorba de o problemă electrică (....) Nu ştiu ce să mai spun, mă doare. Condoleanţe familiilor micilor fiinţe, îmi pare rau de ce s-a întâmplat."

- "Cea mai banala alarma de fum - de uz casnic - costa in jur de 2 euro. E posibil ca o astfel de institutie sa nu fie dotata cu senzor de fum si sprinklere? Pentru ca nimeni nu vorbeste de existenta lor si daca acestea au functionat. Mai sunt si alte institutii publice in situatii de risc asemanatoare?"

- "Fiţi siguri ca vor scapa toti! (...) O garda in week-end ar trebui platita cu un lingou de aur ca sa stea macar in camera de garda. Pentru unii, desigur. Altii muncesc, inca, din pasiune"

- "Mă pregătesc să-mi fac bagajele, lucrez în sistemul sanitar de 15 ani şi mi-e o silă infinită. (...) Parcă văd că va fi trasă la răspundere vreo amărâtă de asistentă care era în acel moment singură pe tură"

- "În ritmul in care pleaca medicii din tara . Nu m-as mira ca si o fosta femeie de serviciu sa devina sistenta. Nimic contra, dar sa aiba aceasta menire. Mare jale in spitale"

- nainte să nasc, am stat internată la Giulesti 1 săptămână, fără să fiu repartizată vreunui medic, pentru că timp de 7 luni am "cotizat" în buzunarul altor medici de la alt spital, ca în final să nasc singură pe pat, în sala de naşteri cu 20 de medici, asistente şi rezidenţi care erau de gardă şi mâncau şi beau cafele"

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close