Antena 3 CNN Actualitate Reacția ÎPS Teodosie după ce s-a spus că urmărește să ajungă patriarh

Reacția ÎPS Teodosie după ce s-a spus că urmărește să ajungă patriarh

La scurt timp după ce ÎPS Teodosie a reluat slujba de Înviere, arhiepiscopul a devenit parte a unui zvon ce spunea că acesta urmărește să reînființeze Mitropolia Tomisului și să urce în scaunul patriarhal. Cum a răspuns ÎPS Teodosie?

Reacția ÎPS Teodosie după ce s-a spus că urmărește să ajungă patriarh
Sursa foto: Hepta/ Antena 3
28 Mai 2020   •   21:20

ÎPS Teodosie a declarat pentru stiripesurse.ro că nu dorește să ajungă patriarh. Arhiepiscopul a precizat de asemenea că, la început, a vrut să fie un simplu diacon doar că Patriarhul Teoctist l-a urcat pe scaunul de arhiereu de la Constanța.

„Doamne ferește! Sunt niște prostii! Cum să doresc eu așa ceva, să ajung patriarh? Nu-mi doresc așa ceva! Pe mină mă indispune, sunt niște speculații absurde. Am refuzat, prima dată, să fiu episcop vicar. L-am refuzat pe vrednicul de pomenire patriarhul Teoctist și mi-a spus: ”Nu faci bine! Chemarea este de la Dumnezeu! Dacă eu m-am gândit și gândul acesta este de la Dumnezeu, nu-l poți refuza pe Dumnezeu!”. Eu nu mi-am dorit nici să fiu simplu episcop”, a declarat ÎPS Teodosie.

În ceea ce privește reînființarea Mitropoliei Tomisului, arhiepiscopul a confirmat informația, adăugând că încă de când a ajuns la Constanța și-a manifestat această dorință.

„Eu nu vreau să fiu mitropolit. O să fie succesorul meu, eu o să fiu locțiitor. Tomisul e începutul creștinismului. Mitropolia se poate activa, pentru că e o realitate. Vreau să pun în valoare. Mitropolia a existat 1.000 de ani. E o datorie morală a mea să pun în valoare acest tezaur”, a mai spus ÎPS Teodosie.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Patriarhul Daniel
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close