Antena 3 CNN Actualitate Reacția judecătorului CCR înlocuit de Klaus Iohannis

Reacția judecătorului CCR înlocuit de Klaus Iohannis

Reacția judecătorului CCR înlocuit de Klaus Iohannis
06 Mai 2019   •   17:44

Numire controversată făcută de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională. Şeful Statului a semnat decretul de numire în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru Simina Tănăsescu. Mandatul este de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019. 

Simina Tănăsescu si-a dat demisia din funcţia de consilier prezidential după scandalul în care a fost implicată legat de presiunile făcute asupra judecatorului CCR Petre Lazaroiu. 

Petre Lăzăroiu a avut o convorbire telefonică, în direct, la Antena 3, unde a explicat totul.


"Eu mă bucur pentru această numire din cel puțin două motive. Una că este un profesionist al dreptului și doi, este torționist spre partea dreptului public în materie de fiscalitate, finanțe. Un profesor de drept public e mai aproape.

Nu sunt în măsură dacă e stranie această numire, dar eu chiar mă bucur pentru această numire. Eu nu știu ce a gândit Președintele, dar cred că doamna Tănăsescu nu a făcut ce a făcut din proprie inițiativă. 

Declarațiile Președintelui au fost de la o zi la alta modificate. Îi urez succes și să rămână ea însăși în ciuda tuturor presiunilor.”, a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: reactie judecator CCR Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close