Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Kelemen Hunor după ce Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD

Reacția lui Kelemen Hunor după ce Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus, după ce Klaus Iohannis a fost sancționat cu 5.000 de lei de CNCD, că este convins că șeful statului nu va plăti amenda. Kelemen Hunor este de părere că președintele României trebuie să își ceară scuze pentru afirmațiile făcute la adresa Ținutului Secuiesc.

Reacția lui Kelemen Hunor după ce Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de CNCD
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   16:17

„Amenda în sine nu este o amendă mare, ca și sumă. Poate să-și permită președintele să o plătească. Sunt convins că nu va plăti, sunt convins că va ataca la Curtea de Apel, dar mult mai important decât amenda este mesajul prin care CNCD, cu o majoritate copleștoare, de 6-1, spune că o comunitate a fost discriminată, a fost lezată demnitatea unui grup etnic și a făcut președintele o discriminare. Nici nu mai contează restul discuțiilor, restul dezbaterilor în jurul amenzii. Această constatare și acest mesaj este cel mai important: a greșit președintele. Ar trebui să iasă și să ceară scuze în mod pulbic pentru acele afirmații nefondate făcute acum o lună de zile”, a spus Kelemen Hunor, la Digi 24.

Referitor la afirmația lui Klaus Iohannis, conform căreia decizia CNCD este „profund politică”, Kelemen Hunor a spus că „nu îl surprinde reacția președintelui”.

„Când un politican dintr-un partid au fost amendați că l-au atacat pe Iohannis și pe Forumul Democrat al Germanilor din România, atunci președintele era extrem de mulțumit de decizia CNCD. Văd că președintele Ioahnnis aplică dubla măsură. Când decizia CNCD îi convine, este extrem de satisfăcut și mulțumit. Când nu îi convine, vorbește despre o decizie politică și atacă în instanță această decizie. Ar trebui să acceptăm anumite decizii când e vorba de CNCD, CCR, Avocatul Popourlui, dacă vrem să păstrem aparența unui stat democratic. Din perspectiva președintelui, nici măcar aparența păstrării unui stat democratic nu mai are niciun fel de importanță”, a conchis liderul UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, de la CNCD 5.000 de lei amendă pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

„Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: <> reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Președintele Klaus Iohannis va contesta în instanță amenda primită de la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), șeful statului considerând decizia CNCD „profund politică”, arată Administrația Prezidențială, la solicitarea MEDIAFAX.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată în răspunsul Administrației, la solicitarea MEDIAFAX

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close