Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Ludovic Orban, după ce a aflat că scriitorul Paul Goma a murit

Reacția lui Ludovic Orban, după ce a aflat că scriitorul Paul Goma a murit

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea scriitorului Paul Goma. A fost ucis de inamicul nevăzut şi necruţător care ameninţă umanitatea, a spus Orban.

Reacția lui Ludovic Orban, după ce a aflat că scriitorul Paul Goma a murit
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
26 Mar 2020   •   00:03

Potrivit unui comunicat remis presei miercuri seara, premierul Ludovic Orban spune despre Paul Goma va rămâne „vocea care a cerut ca regimul ceauşist să respecte drepturile omului”.

„Am primit vestea tristă a dispariţiei unuia dintre marii dizidenţi anticomunişti ai României. Paul Goma a fost un supravieţuitor. În tinereţea sa a rezistat regimului de exterminare din închisorile comuniste Jilava şi Gherla, apoi în domiciliul forţat din Bărăgan. În anii maturităţii a făcut faţă atacurilor îndreptate contra lui de Nicolae Ceauşescu însuşi şi persecuţiilor la care a fost supus de Securitate, apoi lungului exil ca persoană lipsită de cetăţenie.

Astăzi a fost ucis de inamicul nevăzut şi necruţător care ameninţă umanitatea. Atunci când Revoluţia era încă departe şi când comunismul părea de neclintit, Paul Goma a reuşit aproape de unul singur să ne trezească şi să ne cheme la luptă. Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceauşist să respecte drepturile omului, un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranţa şi a întărit rezistenţa în sufletele noastre. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis șeful Guvernului, potrivit Mediafax.

Scriitorul Paul Goma a murit la Paris în noaptea de marți spre miercuri, a anunţat Mariana Sipoş, apropiată a familiei scriitorului. Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitié Salpêtrière, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: paul goma Ludovic Orban
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close