Antena 3 CNN Actualitate Reacţia lui Tudorel Toader la decizia CEDO: „Preşedintele nu a revocat-o în baza propunerii mele. Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii”

Reacţia lui Tudorel Toader la decizia CEDO: „Preşedintele nu a revocat-o în baza propunerii mele. Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii”

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a avut o primă reacție la decizia CEDO, care spune că înlăturarea Codruţei Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă.

Reacţia lui Tudorel Toader la decizia CEDO: „Preşedintele nu a revocat-o în baza propunerii mele. Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii”
Sursa foto: Foto: Hepta
05 Mai 2020   •   13:21

„Regulă generală este la nivel naţional şi european că nu se comentează hotărârile instanţelor. Ele se respectă şi atât. Sigur că probabil va fi momentul în care voi comenta, dar ce aş putea spune? Că pe firul acestui proces de demitere au fost practic trei factori care şi-au împlinit misiunea. Eu, că ministru, am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea.

Citiți și CEDO: România a încălcat drepturile omului în cazul demiterii Laurei Codruţa Kovesi de la DNA

După aceea, a fost sesizată Curtea Constituţională. Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curţii. O face Guvernul, preşedintele Camerei, preşedintele Senatului. CCR a dat o decizie şi preşedintele a revocat-o în baza acelei decizii. Preşedintele nu a revocat-o în baza propunerii mele, ci decizia CCR - ea se execută. Eu cam asta pot să spun", a declarat Tudorel Toader pentru BZI.

 

×
Subiecte în articol: CEDO Laura Codruta Kovesi tudorel toader
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close