Antena 3 CNN Actualitate Reacţia MAE, după ce Ungaria le-a interzis diplomaţilor să participe la Ziua Naţională a României

Reacţia MAE, după ce Ungaria le-a interzis diplomaţilor să participe la Ziua Naţională a României

Reacţia MAE, după ce Ungaria le-a interzis diplomaţilor să participe la Ziua Naţională a României
01 Dec 2016   •   17:24

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca a luat nota cu surprindere si nedumerire de decizia Ministerului Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Ungariei de interzicere a participarii diplomatilor ungari la celebrarile si receptiile organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

"O asemenea decizie este greu de inteles cu atat mai mult cu cat respectul fata de valorile si simbolurile nationale ale unei tari sunt parte componenta indiscutabila a setului de valori pe care se bazeaza insesi Uniunea Europeana si comunitatea trans-atlantica. Romania a fost si este un stat care va ramane profund atasat respectului acestor valori", a anuntat MAE, potrivit DCnews.ro.

Peter Szijjarto, Ministrul de Externe al Ungariei, le-a interzis diplomatilor unguri sa fie prezenti la receptia de Ziua Nationala a Romaniei, informeaza site-ul hvg.hu.
Hvg.hu a intrebat Ministerul de Externe de la Budapesta daca, intr-adevar, a fost emis un astfel de ordin si daca a fost luat in considerare eventualul impact asupra relatiilor romano-ungare.
"Avand in vedere ca poporul maghiar nu are nimic de sarbatorit pe 1 decembrie, Ministerul de Externe a interzis fiecarui diplomat si fiecarui angajat sa participare la sarbatorile nationale romanesti", a fost raspunsul Ministerului.

Acesta a precizat ca Szijjarto a informat parlamentarii de la Budapesta in doua randuri in legatura cu aceasta decizie.

×
Subiecte în articol: MAE Ungaria
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close