Antena 3 CNN Actualitate Reacția MApN după atacurile rusești de la granița României: ”Am întărit măsurile de vigilență”

Reacția MApN după atacurile rusești de la granița României: ”Am întărit măsurile de vigilență”

Ministerul român al Apărării a transmis miercuri că nu au fost identificate amenințări de natură militară la adresa teritoriului național. Reacția MApN vine după un nou atac cu drone al armatei ruse asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Reacția MApN după atacurile rusești de la granița României: ”Am întărit măsurile de vigilență”
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2023   •   22:02

”Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. Războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

”Teritoriul României nu a fost amenințat de atacurile cu drone”

”În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”, mai precizează reprezentanți MApN.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close