Antena 3 CNN Actualitate Reacţia Ministerului Economiei la afirmaţiile lui Iancu: Furnizarea gazelor se desfăşoară normal

Reacţia Ministerului Economiei la afirmaţiile lui Iancu: Furnizarea gazelor se desfăşoară normal

Reacţia Ministerului Economiei la afirmaţiile lui Iancu: Furnizarea gazelor se desfăşoară normal
09 Feb 2010   •   10:47

Reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că "furnizarea gazelor naturale către consumatori se desfăşoară în condiţii de normalitate". Anunţul a fost făcut în urma afirmaţiilor făcute luni seară de către preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, la emisiunea "Vorbe Grele". Potrivit acestuia, Rusia a anunţat că va reduce din nou livrările de gaze către România.

"Referitor la cantităţile de gaze provenite din import, amintim, încă o dată, că acestea se încadrează în prevederile contractelor încheiate de importatorii de gaze pe termen mediu şi lung, fiind notificaţi de partea rusă că în următoarele zile vom primi o cantitate de 8,9 mil. mc/zi gaze naturale", precizează biroul de presă al MECMA.

Citeşte comunicatul Ministerului Economiei (pdf)

Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a anunţat, luni seară, că Rusia va reduce din nou livrările de gaze naturale către România. În plus, acesta susţine că furnizorii de energie ar putea rămâne fără stocuri în următoarele zile.

Iulian Iancu a făcut aceste declaraţii la emisiunea Vorbe Grele, difuzată la Antena 2 şi moderată de Victor Ciutacu. Potrivit deputatului, furnizorii de energie "mai au stocuri doar pentru patru zile, unii dintre ei pentru cinci zile".

"Ruşii au anunţat dispeceratul de gaze din România că vor reduce iarăşi livrările pentru România cu două milioane de metri cubi", a declarat Iancu, adăugând că, "în acest context trebuie să sistăm alimentarea la consumatori cu echivalentul a două milioane de metri cubi".

IULIAN IANCU, DESPRE LIVRĂRILE DE GAZE


La începutul anului 2009, Rusia a sistat livrările de gaze către statele europene prin conductele care tranzitează Ucraina. Moscova a cerut atunci Kievului să îşi achite toate datoriile pentru combustibil. Criza s-a încheiat cu un acord între cele două ţări.

Antena3.ro


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close