Antena 3 CNN Actualitate Reacţia premierului în cazul demnitarilor acuzaţi de incompatibilitate

Reacţia premierului în cazul demnitarilor acuzaţi de incompatibilitate

Reacţia premierului în cazul demnitarilor acuzaţi de incompatibilitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Noi 2012   •   11:05

Prim-ministrul Victor Ponta a solicitat celor patru demnitari acuzaţi de ANI de incompatibilitate să demareze toate procedurile legale permise pentru a-şi prezenta punctul de vedere în faţa instituţiei şi, dacă este cazul, pentru a contesta acuzaţiile care li se aduc, informează Mediafax.

Premierul a precizat că, în cazul în care acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei în cauză nu vor mai face parte din echipa guvernamentală, transmite Guvernul.

Ponta a luat act de anunţul făcut de Agenţia Naţională de Integritate, privind constatarea incompatibilităţii în cazul a patru demnitari.

"Din primele date, am constatat că sesizarile nu se referă la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor în cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut", afirmă Ponta.

Guvernul arată că, pornind de la aceasta situaţie, primul-ministru a cerut celor patru demnitari să demareze toate procedurile legale permise pentru a-şi prezenta punctul de vedere în faţa instituţiei şi, dacă este cazul, pentru a contesta acuzaţiile care li se aduc.

"Fiind prima zi a campaniei electorale, primul-ministru consideră că astfel de situaţii nu trebuie să fie folosite politic, fiind necesar a fi lămurite rapid. Primul ministru a precizat că, dacă acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei în cauză nu vor mai face parte din echipa guvernamentală", mai arată Guvernul.


 


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ANI Ovidiu Silaghi liviu pop
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close