Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Raed Arafat, după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui: "Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală"

Reacția lui Raed Arafat, după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui: "Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală"

Șeful DSU a reacționat, joi, după amenda de 5000 de lei primită de Diana Șoșoacă pentru afirmații discriminatorii la adresa lui.

Reacția lui Raed Arafat, după ce Diana Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui: "Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    13 Ian 2022   •   12:19

"James Baldwin spunea: 'Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat'", a scris Raed Arafat, joi, pe pagina sa de Facebook.

"Mai jos aveți comunicatul Consiliului Combaterii Discriminării privind amendarea d-nei Diana Șoșoacă și sancționarea d-lui Mihail Neamțu, în urma sesizării mele privind afirmațiile rasiste spuse de cele două personaje în spațiul public. 

Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie infruntate și învinse înainte că ele să devină o parte din "normalitatea" în care trăim. Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a socolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia și îndemnul la ură, astfel încât este obligația noastră să reacționăm de îndată dacă nu vrem că istoria să se repete!", a adăugat Raed Arafat.

Șoșoacă, amendată cu 5.000 de lei pentru afirmații la adresa lui Raed Arafat

Diana Șoșoacă a fost amendată, miercuri, cu 5.000 de lei de CNCD pentru mai multe afirmații făcute de senatoare despre șeful DSU, Raed Arafat

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Colegiul director a decis că anumite afirmații făcute de Diana Șoșoacă la adresa lui Raed Arafat constituie fapte de discriminare.

Printre acestea: "de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină", "vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale", "nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie" și "trădătorii nu au ce căuta în România".

„Se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei”, arată CNCD.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Diana Şoşoacă amendată
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close