Antena 3 CNN Actualitate Reacția UDMR, după anunţul premierului privind abrogarea OUG

Reacția UDMR, după anunţul premierului privind abrogarea OUG

Reacția UDMR, după anunţul premierului privind abrogarea OUG
04 Feb 2017   •   21:55

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că prin decizia luată de partidele aflate la guvernare privind abrogarea OUG 13 aceste formaţiuni au recunoscut faptul că au greşit când au hotărât modificarea prin ordonanţă de urgenţă a Codurilor penale, potrivit Agerpres.

''Prin decizia din această seară, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greşit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Aceasta este decizia corectă: o ţară nu poate fi condusă prin ordonanţe de urgenţă", a declarat Kelemen, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Liderul Uniunii adaugă că problema de fond rămâne însă, în condiţiile în care mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituţionale.

"Însă decizia de azi remediază doar o eroare a guvernului, problema de fond însă rămâne: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituţionale. Noi vrem un stat de drept şi legi clare, corecte. Însă pentru aceasta avem nevoie de modificarea - prin dezbatere parlamentară - a Codului Penal'' , a mai spus preşedintele UDMR.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă, la Palatul Victoria, că duminică va fi o şedinţă de guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close