Antena 3 CNN Actualitate Adrian Severin, despre condamnare: Ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară

Adrian Severin, despre condamnare: Ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară

Adrian Severin, despre condamnare: Ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară
24 Feb 2016   •   11:01
Adrian Severin a spus, marți seară, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, că a aflat de decizia instanței din presă și o vede ca pe o ”farsă judiciară”.
 
” (...) am aflat din presă, întrucât nu s-a comunicat nimic oficial, că ÎCCJ a hotărât condamnarea mea în scandalul . Aceasta în ciuda faptului că în dosar nimic nu susține o asemenea concluzie”, a scris fostul europarlamentar, marți seara, pe pagina sa de Facebook.
 
Cât despre verdict, Adrian Severin a spus: 
 
”Consider că hotărârea este monstruoasă nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare (...). Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea, în primă instanţă, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că în perioada decembrie 2010 - martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la "Sunday Times". La cei 100.000 de euro se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. 
 
 
Acum câteva minute am aflat din presă, întrucât nu s-a comunicat nimic oficial, că ÎCCJ a hotărât condamnarea mea în...

Posted by Adrian Severin on 23 Februarie 2016

×
Subiecte în articol: Adrian Severin condamnare farsa
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close