Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Alexandru Rafila, după ce a fost reclamat la DNA pentru morțile cauzate de infecții nosocomiale: "Noi ne vedem de treabă"

Reacția lui Alexandru Rafila, după ce a fost reclamat la DNA pentru morțile cauzate de infecții nosocomiale: "Noi ne vedem de treabă"

Alexandru Rafila a fost reclamat la DNA de doi deputați de la USR. Motivul plângerii pe numele ministrului Sănătății îl reprezintă morțile cauzate de infecții nosocomiale. Intr-o interventie la Antena 3 CNN, Alexandru Rafila a respins acuzațiile.

de Mia Lungu    |    09 Noi 2022   •   16:34

"Nu am niciun fel de comentariu la ceea ce face domnul Ungureanu, pentru că dânsul are ieşiri pe care eu nu le consider normale şi din punct de vedere al agesivităţii, şi al conţinutului, al limbajului şi nu vreau să fac niciun fel de comentarii.", a spus Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

"Aşa cum am făcut şi până acum, nu o să comentez în niciun fel ceea ce face domnul Ungureanu în fiecare zi, fie prin postări, fie prin declaraţii publice, plângeri la tot felul de instituţii ale statului. Noi ne vedem de treabă şi rezolvăm problemele pe care le au pacienţii din România, cu profesionalism.", a adăugat acesta.

Plângere penală făcută de deputatul Emanuel Ungureanu, împotriva lui Alexandru Rafila

"Astăzi, voi depune la DNA, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a funcționarilor din Ministerul Sănătății pentru că, în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile emise de Parlamentul României.", a anunțat Emanuel Ungureanu, astăzi, pe Facebook.

"Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 inițiată de Tudor Pop, Adrian Wiener și subsemnatul, care se referă la combaterea infecțiilor nosocomiale, Rafila și alți funcționari din ministere, ar fi PREVENIT zeci de morți evitabile!

Voi invoca în plângere și încălcarea articolul 297 din Codul Penal.

Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanță de 21 de milioane de euro cu OMS și pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel!

Detalii despre acțiunea penală voi oferi în conferința de presă pe care o voi susține astăzi, în Parlamentul României, după ședința de plen!

Dovada că Rafila nu a răspuns, nici până astăzi la solicitarea mea oficială cu privire la refuzul de a face norme pentru Legea de Combatere a Infecțiilor Nosocomiale.

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii...

Termenul de răspuns era 19 octombrie.", a mai scris deputatul USR.

×
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close