Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Lucian Bute, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping: Sunt surprins și dezamăgit!

Reacția lui Lucian Bute, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping: Sunt surprins și dezamăgit!

Reacția lui Lucian Bute, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping: Sunt surprins și dezamăgit!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Mai 2016   •   08:51

Boxerul român Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfășurat la Washington, potrivit presei nord-americane.

Bute a fost depistat pozitiv cu ”Ostarine”, o clasă de medicamente care au efecte de creștere a masei musculare asemănătoare steroizilor, fără efectele lor secundare. Medicamentele din această categorie au fost interzise în 2008.

Mauricio Sulaiman, președintele WBC, a anunțat că Bute ar fi folosit ostarină, substanță interzisă de regulamentele WADA (Agenția Mondială Antidoping). Lucian riscă o suspendare între 6 luni și 4 ani, ceea ce ar putea fi echivalentă cu retragerea din box, scrie gsp.ro.

Bute a scris, pe pagina de Facebook, că încă așteaptă rezultatele oficiale ale laboratorului de la Washington și că nu are alte amănunte, dar a recunoscut că este dezamăgit de subiect. În plus, Bute a reiterat că nu a folost niciodată substanțe interzise și așteaptă să se facă lumină în acest dosarâ

“Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON.
Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv.
Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul "B" si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii.
Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar.”

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close