Reacția DNA după ce Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală: Actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit

de G.S.    |    20 Sep 2016   •   12:43
Reacția DNA după ce Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală: Actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit

DNA reacţionează la votul din Senat, prin care Gabriel Oprea a fost salvat de urmărirea penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Gigină.

"La data de 01 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016.

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", precizează DNA într-un comunicat.

Parteneri
x close