Antena 3 CNN Actualitate Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean, care are o pensie colosală de 75 de mii de lei: ”Nu pensiile sunt nesimțite”

Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean, care are o pensie colosală de 75 de mii de lei: ”Nu pensiile sunt nesimțite”

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Contituționale, a avut o reacție halucinantă cu privire la impozitarea pensiilor speciale, în condițiile în care domnia sa beneficiază de o pensie de aproximativ 75 de mii de lei.

Reacție halucinantă a lui Augustin Zegrean, care are o pensie colosală de 75 de mii de lei: ”Nu pensiile sunt nesimțite”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    18 Iun 2020   •   14:45

Prin tăierea pensiilor mari nu cresc pensiile mici, pentru că aceste pensii de serviciu sunt plătite de la bugetul de Stat, nu din Fondul Național de Pensii, iar banii nu vor merge la ceilalți.

Nu pensiile de serviciu sunt nesimțite, nesimțirea este că celelalte pensii sunt mici. În niciun caz această lege nu este constituțională, pentru că oamenii trebuie tratați egal în fața legii. Și pensiile de serviciu s-au dat tot în baza unei legi.

Cred că speranța parlamentarilor să nu treacă de Curte este mai mare decât speranța că va trece.

Niciun cetățean nu trebuie să stea liniștit câtă vreme Parlamentul este în sesiune”, spunea Augustin Zegrean. 

Oana Zamfir a readus însă în discuție un subiect pe care l-a prezentat încă din 2012 și anume pensia specială a lui Augustin Zegrean, care a aplicat, între timp și pentru pensia de parlamentar. 

La momentul respectiv, acesta era în funcție, încasa salariu lunar. Când a încercat să se pensioneze, acesta a aflat că îi mai trebuie câțiva ani de cotizare. Însă a găsit o soluție și pentru această problemă. Augustin Zegrean a prezentat la Casa de Pensii un certificat pentru persoane cu dizabilități. 

În felul acesta, în loc de 1.300 de lei, a încasat la momentul respectiv 10.700 de lei, pensie. Acum, la această sumă, se adaugă pensia de încheiere de activitate la CCR, dar și pensia de parlamentar. Ultimele cifre ar fi în jurul a 6500 de euro lunar.

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean pensii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close