Reacţie incredibilă a STS: Doctorul Zamfir nu a dat niciul fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni

de D.D.    |    22 Ian 2014   •   12:02
Reacţie incredibilă a STS, după ce instituţia a eşuat în localizarea epavei avionului prăbuşit în munţi. Doctorul Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, susţine STS, care, mai mult, ignoră toate dovezile şi afirmă că avionul a fost gãsit în zona indicatã de STS. Purtătorul de cuvât al STS, Adrian Fulea, declară că aria de cerc anunţată de Serviciul de telecomunicaţii era de 15 kilometri, iar epava a fost descoperită la marginea acestei zone. Ieri, medicul Radu Zamfir afirma, în exclusivitate la Sinteza Zilei, că a trimis echipelor de intervenţie un SMS cu datele geografice ale locului în care se afla.

"Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice şi nu a reuşit să le trimită şi să le furnizeze. Epava avionului a fost găsită în zona în care a fost dată harta STS, la marginea zonei respective, în zona indicată de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a găsit avionul prăbuşit. STS-ul nu a dat două coordonate greşite. A dat o singură locaţie, nu mai multe, una şi bună. Au fost şapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe două telefoane mobile diferite din două reţele de telefonie diferite şi s-au primit aceleaşi semnale din două celule. Aceleaşi informaţii s-au primit din ambele celule, pentru aceeaşi zonă”, a spus Fulea, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, STS nu face localizare şi nicio interpretare a datelor.

"Nu facem nicio interpretare a datelor, datele sunt luate dintr-un sistem informatic, puse pe o hartă şi harta este trimisă inspectoratelor de urgenţă. Interpretarea o face ISU, o face Jandarmeria, ei citesc harta", a subliniat Adrian Fulea.

Premierul Victor Ponta a anunţat că secretarul de stat din Ministerul de Interne Cătălin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

x close