Antena 3 CNN Actualitate Reacţia unui medic de gardă la Spitalul din Bacău, după ce protestatarii au strigat ”asasinii” la adresa cadrelor sanitare: ”Am avut un sentiment de frică”

Reacţia unui medic de gardă la Spitalul din Bacău, după ce protestatarii au strigat ”asasinii” la adresa cadrelor sanitare: ”Am avut un sentiment de frică”

Dr. Ioana Dinu se afla de gardă luni seara, când au avut loc protestele în toată țara, iar un grup de protestatari a pătruns nestingherit în spitalul din Bacău.

Reacţia unui medic de gardă la Spitalul din Bacău, după ce protestatarii au strigat ”asasinii” la adresa cadrelor sanitare: ”Am avut un sentiment de frică”
de Andreea Cigolea    |    31 Mar 2021   •   10:51

Unul dintre grupurile de protestatari a intrat şi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în dreptul pavilionului unde sunt bolnavii COVID-19, şi a protestat împotriva cadrelor medicale. Aceştia au strigat „asasinii” şi „hoţii”, mesaje atribuite doctorilor din spital.

Totul s-a desfăşurat în prezenţa forţelor de ordine, care nu i-au impiedicat pe protestatari să intre în curtea spitalului.  

”Ştiam că e un protest anti-restricţii, anti-mască şi când am văzut că se îndreaptă în curtea spitalului am avut un sentiment de frică şi m-am gândit: oare ce urmează să facă, să forţeze uşile, să intre înăuntru? Că ştiţi că omul e imprevizibil în situaţiile acestea. Dar pe urmă am văzut că sunt paşnici”, spune medicul. 

Dr. Ioana Dinu crede că gestul protestatarilor este unul nedrept, greu de catalogat şi vine în condiţiile în care medicii sunt disperaţi şi aproape resemnaţi în faţa tot mai multor cazuri grave care ajung la spital. 

”Frizează ridicolul – este cuvântul cel mai potrivit pe care pot să-l folosesc. Manifestanţii erau în faţa pavilionului unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19 în condiţiile în care chiar ieri au fost foarte, foarte multe internări. Salvările veneau una după alta, duceau pacienţii acolo… E de neconceput, de nevăzut, nu ştiu dacă pot să descriu”, a declarat dr. Ioana Dinu, conform Libertatea.  

×
Subiecte în articol: Bacău proteste
Parteneri
500 de români au rămas fără locuinţe din cauza unui escroc imobiliar
x close