Antena 3 CNN Actualitate Reacția ministrului Culturii, după ce DNA a descins la instituția pe care o conduce

Reacția ministrului Culturii, după ce DNA a descins la instituția pe care o conduce

Reacția ministrului Culturii, după ce DNA a descins la instituția pe care o conduce
29 Ian 2016   •   12:45
Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a spus, vineri, după perchezițiile DNA la instituția pe care o conduce, că va face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparența, legalitatea și lupta anticorupție.
 
”Am fost informat că în cursul acestei dimineți au avut loc percheziții la Direcția de Cultură București. Vom face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparența, legalitatea și lupta anticorupție. Ancheta trebuie să clarifice situația până la ultimele consecințe. Este îngrijorătoarea corupția din domeniul patrimoniului. Justiția trebuie să investigheze toate suspiciunile și actele de corupție”, a scris Alexandrescu vineri pe pagina sa de Facebook.
 
Ministrul consideră "îngrijorătoare corupția din domeniul patrimoniului".
 
"Justiția trebuie să investigheze toate suspiciunile și actele de corupție. La finalul anului 2015 am luat primele măsuri: am schimbat direcția Institutului Național al Patrimoniului și am depus un dosar la DNA cu investigații asupra INP-ului și Direcției Patrimoniu din Ministerul Culturii", precizează Alexandrescu.

Percheziții la Ministerul Culturii. Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii, Alexandru Frâncu, și doi angajați din minister, reținuți
 
Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii împreună cu doi angajați din Ministerul Culturii au fost săltaţi de poliţişti în urma unui flagrant. Ei promiteau că au influență pe lângă o comisie a Ministerului care dădea avize pentru construcții. 
 
Ei sunt acuzați acum de luare de mită, dar și de trafic de influență, după ce un martor care este și denunțător în acest caz s-a plâns de faptul că pentru a obține un aviz de construcție i s-a cerut suma de 10.000 de euro drept șpagă.

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii vlad alexandrescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close