Antena 3 CNN Actualitate Cinci români ar fi murit după ce au suferit reacții severe de la vaccinul anti-COVID. Autoritățile: ”Sunt coincidențe” | DOCUMENT

Cinci români ar fi murit după ce au suferit reacții severe de la vaccinul anti-COVID. Autoritățile: ”Sunt coincidențe” | DOCUMENT

Guvernul României a emis o informare privind evoluția campaniei de vaccinare începând din luna decembrie a anului trecut, până la această oră.

Cinci români ar fi murit după ce au suferit reacții severe de la vaccinul anti-COVID. Autoritățile: ”Sunt coincidențe” | DOCUMENT
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Mar 2021   •   09:13

La ”Prezentarea situației Reacțiilor Adverse Post-Vaccinale indezirabile (RAPI)”, sunt specificate 8 cazuri severe, ”din care, în urma investigării, au rezultat următoarele”: 

- 7 reacții clasificate drept coincidență

- 5 cazuri raportate ca deces (2 la produsul Pfizer, 2 la produsul Moderna și 1 la produsul AstraZeneca)

- 2 cazuri de infarct miocardic (ambele la produsul Pfizer)

- o reacție clasificată ca fiind asociată cu componentele vaccinului (șoc anafilactic)

Vezi AICI documentul integral

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre decesele apărute după vaccinare: "Categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți"

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre decesele din Vaslui și Prahova după vaccinare, precizând că vasluianul dializat face parte din "categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți", iar soții prahoveni au avut parte de "o evoluție nefavorabilă".

Întrebat dacă specialiștii se gândesc la precauții speciale, după cazul vasluianului dializat care a murit după vaccinare, medicul a spus că la nivel național există aproximativ 13.000 de persoane aflate în evidență pentru hemodializă cronică intermitentă, iar rata de acoperire vaccinală este de peste 60% în rândul acestora.

"Fac parte din categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți, având foarte multe boli cronice adăugate, sunt agenți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect la momentul vaccinării și o supraveghere pe o perioadă de 15 minute. Este important ca pacientul să ia tratamentul bolilor cronice. 

De multe ori am constatat că există o amânare a tratamentului sau nu există o aderență completă așa încât să se evite ca una dintre afecțiunile cronice să se dezechilibreze. Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală", a declarat, marți, dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În ce privește cuplul din Prahova bolnav de COVID şi care a murit după vaccinare, Gheorghiță a spus că, din datele preliminare pe care le are, cele două persoane au fost diagnosticate cu o formă severă a COVID care a evaluat evoluat nefavorabil.

"S-a mai discutat despre vaccinarea la persoane aflate fie în perioada de incubație sau cu infecție asimptomatică cu Sars CoV-2, în niciun caz nu crește riscul de evoluție nefavorabilă. Vaccinarea nu influențează cursul evoluției naturale a bolii".

Un tânăr de 35 de ani din Vaslui a murit la două zile după ce a fost imunizat cu cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID-19. Bărbatul suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă.

În Prahova, doi soți au murit la câteva zile după vaccinare, iar ulterior au apărut informații că au avut COVID.

 

×
Subiecte în articol: reacţii adverse deces vaccin
Parteneri
Lista salariilor care vor scădea după adoptarea legii austerităţii
x close