Antena 3 CNN Actualitate Reacțiile foștilor deținuți politici, la ”premiul” lui Augustin Lazăr. ”E un gest lipsit de bun-simț”

Reacțiile foștilor deținuți politici, la ”premiul” lui Augustin Lazăr. ”E un gest lipsit de bun-simț”

Reacțiile foștilor deținuți politici, la ”premiul” lui Augustin Lazăr. ”E un gest lipsit de bun-simț”
16 Apr 2019   •   23:28

Foștii deținuți politici Ioan Muntean și Marin Iancu, au spus, într-un interviu difuzat la ”Sinteza Zilei”, ce sentimente îi încearcă, după ce Augustin Lazăr a anunţat marţi că va transmite foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip premiul primit de la Grupul pentru Dialog Social pentru lupta anticorupţie, procurorul general exprimându-şi regretul pentru „dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti”.

„Eu, personal, nici nu vreau să vorbesc cu el (n.r. Augustin Lazăr). (...) Închid televizorul când face declarații. Nu vreau să le aud. Sunt foarte pornit pentru că am fost pedepsit chiar de el. Mi-a prelungit șederea", a spus Ioan Muntean, într-un interviu difuzat, marți, 16 aprilie, la Antena 3, în emisiunea „Sinteza Zilei".

Întrebat ce premiu i-ar oferi lui Augustin Lazăr, a oferit următorul răspuns: „Vreo cinci ani de temniță grea în Aiud! Și o lună de zile să poarte lanțurile de picioare. (...) Poate că sunt prea bun. Dar îl merită”.

”Lui îi trebuie prea multe premii ca să le transfere la deținuții politici cărora le-a provocat diferite necazuri (...) Un asemenea premiu trebuia să fie o recunoaștere a suferințelor, doar președintele putea face asta. Gestul în sine este lipsit de bun-simț. Cel care ne-a lovit pe noi în ceea ce privește eliberarea, îți răpește libertatea, cu ce să ți-o cumpere? Cu un premiu? E un fel de a-ți bate joc în continuare” a spus și Marin Iancu.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close